Kotitekoisia hedelmäperäisiä kosmetiikkatuotteita resepteillä

Kotitekoisia hedelmäperäisiä kosmetiikkatuotteita resepteillä

Kotitekoiset hedelmäperäiset kosmetiikkatuotteet ovat hyvä tapa kokeilla uusia ja hauskoja reseptejä ja välttää kemikaaleja ja ainesosia, joita löytyy usein valmiiden tuotteiden valmistuksesta. Tässä artikkelissa esittelemme joitain helppoja ohjeita ja reseptejä ravitseviin ja tehokkaisiin kosmetiikkatuotteisiin, jotka valmistat helposti kotona.

Märkä kasvonaamio

Tämä märkä kasvonaamio tehdään yhdistämällä neitsytoliiviöljy, oliiviuutetta ja haluttu määrä hedelmätärkkelystä. Hedelmätärkkelystä käytetään, koska se imee ylimääräistä öljyä ja jättää ihon elvytettynä. Sekoita ainesosat tasaiseksi. Levitä naamio kasvoille, anna sen vaikuttaa 10 minuuttia, huuhtele sitten lämpimällä vedellä.

Hedelmähappojen puhdistava naamio

Hedelmähappoja löytyy hedelmistä, kuten appelsiineista ja sitruunoista. Hedelmähappojen puhdistavaa naamiota voidaan tehdä yhdistämällä hedelmää hyaluroniliuokseen. Hedelmän energisoiva mehu otetaan yhdistettäväksi bananin tai porkkanan tärkkelykseen, sekä muutamaan tippaan appelsiinimehua ja sitruunamehua. Yhdistä kaikki. Levitä naamio kasvoille ja anna sen vaikuttaa noin 20 minuuttia. Huuhtele lopuksi lämpimällä vedellä.

Ravitseva hedelmäkuorinta

Hedelmäkuorintaan, kuten ananakseen, käytetään kuorintarakeita. Sekoita ananaskuorintarakeita handdukerusketuksen kanssa sopivassa suhteessa. Levitä seos kasvoille ja hiero varovasti rullaamalla ja ottaen hyvä kasa kuolleita ihosoluja. Tämä tekee myös ihostasi ravitsevan seerumin, ja anna sen vaikuttaa 10 minuuttia. Huuhtele sitten lämpimällä vedellä.

Välipalanainen mehukasvonaamio

Tämä mehukaskaasvonaamio tehdään yhdistämällä banaanista ja avokadoista. Banaani on täynnä seerumiaineksia, ja sisältää myös C-vitamiinia. Avokado puolestaan sisältää kasvikosteutta sekä vitamiinia E, jotka auttavat pehmentämään ja kosteuttamaan ihoa. Inhottavien juonteiden ja turvotuksen poistamiseksi sekoita banaani ja avokado. Levitä naamio kasvoille, anna sen vaikuttaa 10-15 minuuttia, huuhtele sitten lämpimällä vedellä.

Suklaahierontanaamio

Suklaahierontanaamio antaa kasvoille ravitsevan ja kosteuttavan mehun. Hierontanaamion suklaa auttaa torjumaan auringonrokotteen ja väsynyttä ihoa sekä nopeuttamaan ihon solujen uudistumista. Sekoita suklaan kanssa oliiviöljyä. Sekoita ainesosat tasaisesti ja hiero naamio kasvoille kerran viikossa. Anna naamion vaikuttaa noin 10-15 minuuttia ja huuhtele sitten lämpimällä vedellä.

Appelsiinikuorinta

Appelsiinikuorinta on loistava tapa poistaa kuolleet ihosolut tehokkaasti ja hellästi. Tämä tapa tehdään leikkaamalla puoli appelsiinin punoittavaa mehua, sekoittamalla se jauheisen sokerin kanssa ja lisäämällä vettä. Hiero seosta iholle sormien avulla ja anna se vaikuttaa 10 minuuttia. Huuhtele sitten lämpimällä vedellä.

Sitruunahoitonaamio

Sitruunahoitonaamio tehdään sekoittamalla yksi ruokalusikallinen hunajaa kolmeen ruokalusikalliseen sitruunamehua. Levitä naamio kasvoille ja anna se vaikuttaa 10-15 minuuttia. Sitruunamehu tekee ihosta pehmeän ja kosteutetun. Tämä naamio on erityisen hyödyllinen öljyisen ihon omistajille, koska sitruunamehu auttaa poistamaan ylimääräistä öljyä, joka puolestaan estää mustapäiden muodostumisen. Huuhtele sitten lämpimällä vedellä.

Mansikointi naamio

Mansikointi naamio tehdään yhdistämällä yksi porkkana, yksi banaani, yksi omena, neljämansikkaa ja yksi ruokalusikallinen kaurahiutaleita. Sekoita ainekset, kunnes ne muodostavat paksun soseen. Levitä mansikan kasvoillesi ja anna sen vaikuttaa 10-15 minuuttia. Mansikointi naamio auttaa poistamaan kuolleita ihosoluja ja maltillisesti kirkastamaan ihoa. Huuhtele sitten lämpimällä vedellä.

Mangokuorinta

Mangokuorinta on erittäin tehokas tapa puhdistaa ihoa syvältä ja poistaa ylimääräiset sebum-aineet. Sekoita ruokalusikallinen mangouutetta ja lusikallinen jauhoista sokeria, levitä seos iholle ja hiero varovasti. Anna naamion vaikuttaa 10-15 minuuttia. Tämä auttaa poistamaan kuolleita ihosoluja ja kirkastamaan ihoa. Huuhtele lopuksi lämpimällä vedellä.

Lemon-cottage cheese -naamio

Lemon-cottage cheese -naamio on tehokas tapa kirkastaa ihoa ja tehdä siitä sam