Hiustenhoito talven jälkeen – Ongelma ja ratkaisu

Hiustenhoito talven jälkeen – Ongelma ja ratkaisu

On laajalti tiedettyä, että kylmät talvikuukaudet ovat todella raskaat jopa hiustenhuollon kannalta. Sinulla ei tarvitse olla erityistä tietämystä aiheesta, koska jokainen nainen huomaa hiusten heikentyvän talvella. Ennen kuin kevät tulee sinun tulisi käyttää hieman enemmän aikaa hiusten hoitoon. Esittelemme yleisimmät ongelmat joita kohtaamme talven jälkeen, ja annamme näihin ongelmiin mahdolliset ratkaisut.

Rasvaiset ja heikot hiukset

Kylmä tuuli saa ihmiset pitämään lakkeja. Valitettavasti, lämpötilavaihtelu ja liiallinen kuumuus päänahassa voi aiheuttaa liiallista hikoilua. Rasvaiset ja heikot hiukset tarvitsevat huolellista ravitsemista. Ihohuokosten normaalin toiminnan aikaansaaminen vaatii aikaa ja sitä voidaan auttaa päänahkan kuorinnalla (esim. kotitekoisella johon lisätty sokeria). Hiusten pesua kannattaa rajoittaa, koska mitä useammin ne pestään, sitä enemmän ihohuokosten toiminta häiriintyy.

Kaksihaaraiset

Hiusten latvat ovat useasti hirveässä kunnossa talven jälkeen, pääosin syynä tähän mekaanisesti aiheutuneet vauriot (huivit, takit, lakit). Hiusten suomut aukeavat ja se vaikuttaa kaksihaaraisten syntymiseen ja haurastumiseen. Viisain ratkaisu varsinkin todella vahingoittuneille latvoille on käydä kampaajalla leikkauttamassa ne pois. Latvoja voi myös hoitaa oikeanlaisilla hiushoito tuotteilla, jotka täsmäävät hiusten tarpeisiin. On kokeilemisen arvoista kokeilla kosmetiikkatuotteita, jossa on keramidia joka lisää solujen lujuutta. Voit myös kokeilla ravitsevia hiusnaamioita.

Lisääntynyt hiustenlähtö

Pahentunut hiusten lähtö talven jälkeen on normaalia, vaikka näyttääkin siltä että keväisin menetämme suuremman määrän hiuksia. Kausittainen hiustenlähtö yleensä kestää pari viikkoa. Sinun ei tarvitse huolestua siitä, koska hiustenlähtö pysähtyy kyllä ajallaan. Tärkeintä on, että ei panikoi vaan odottaa rauhassa. Voit monipuolistaa ruokavaliotasi talven jälkeen, joka on kylmien kuukausien aikaan heikompi ja yksitoikkoisempi kuin kesäkuukausina. Vartalon tukeminen ravinteilla vahvistaa, uusii ja ravitsee hiuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *