Rikkisaippua, toisin sanoen kuinka voittaa akne

Rikkisaippua, toisin sanoen kuinka voittaa akne

Rikkisaippua on tunnettu tuote aknesta tai rasvaivaisesta ihosta kärsivien keskuudessa. Tämä tuote tekee ihosta mattamaisen, se kuivattaa aknenäppylöitä ja sillä on antibakteerisia ominaisuuksia. Tämän lisäksi se vähentää rasvan eritystä, estää hilsettä ja säätelee talirauhasten toimintaa. Tätä tuotetta suositellaan rasvaiselle iholle, mutta mahdollisimman vähäisissä määrin. Rikkisaippua saattaa vahingoittaa tai tuhota täysin luontaisen ihoa suojaavan kerroksen. Kuten tiedämme, rasvainen iho on jo tuhonnut tätä suojaa, joten iho tuottaa ylimääräistä rasvaa kokoajan, ja kun kerros poistetaan kokonaan tai se on liian vähäinen, voi iholle pahimmassa tapauksessa tulla lisää aknearpia tai mustapäinä.

Rikkisaippua myös vähentää ihoärsytystä sekä puhdistaa ja kiinteyttää ihohuokosia. Sitä voidaan käyttää kehon eri osiin (selkään, rintakehälle, olkapäihin) sekä päänahkaan ja hiusten pesuun. Pesemisen kanssa kannattaa olla tarkka; jos ainoastaan päänahkasi on rasvainen ja latvat kuivat, tulisi tuotetta päästä mahdollisimman vähän latvoihin. Latvat tulee pestä kosteuttavalla shampoolla ja lisäksi hoidettava hoitoaineella tai hiusnaamiolla.

Kaikki eivät voi käyttää rikkisaippuaa. Henkilöt, joilla on herkkä, kuiva, allerginen tai kuivalle altis iho, tulisi välttää tuotteen käyttöä. Jopa yksi käsittelykerta rikkisaippualla saattaa johtaa ihoärsytyksiin tai vaurioihin. Rikkisaippuaa saa päivittäistavarakaupoista, 5% rikin lisäksi saippua sisältää muita ainesosia, jotka voivat herkistää ihoa. Tästä syystä lue pakkausseloste ennen ostamista, ja tarkista tuotteen ominaisuudet.

Tuotteet, joilla voi korvata rikkisaippuan: kasvonaamio ja saippua jossa on kanelia, saippua jossa on nanohopeaa tai soodakasvonaamio. Mikäli saippua on liian raju iholle niin parempi vaihtoehto on sulfidivesi. Se ei sisällä parabeeneja, mineraaliöljyjä, keinotekoisia ainesosia tai silikonia. Se auttaa vähentämään ihoärsytystä, pehmentää ihoa ja voi olla hyödyllinen iho kuorinnassa ja auttaa ihon solujen uusiutumisessa. Sulfidituotteisiin on lisätty muita ainesosia kuten: macadamiaöljyä, oliiviöljyä, argan saippuaa ja A-, C-, E- ja B-vitamiineja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *