Tuotteet, joissa on silikonia – Ovatko ne haitallisia hiuksille?

Tuotteet, joissa on silikonia – Ovatko ne haitallisia hiuksille?

Viime aikoina on paljon puhuttu hiustenhoitotuotteiden yhdisteistä, joihin emme yleensä kiinnitä huomiota. Selvitämme hieman mitä ainesosia esimerkiksi shampoissa tai hoitoaineissa. Kuitenkaan yhdisteet eivät kerro meille juuri mitään ja joistakin ainesosista kuulemme eriäviä mielipiteitä. Kuten esimerkiksi silikonit. Ovatko silikonit haitallisia hiuksille? Tulisiko meidän välttää tuotteita, jotka sisältävät silikonia?

Värittömiä ja hajusteettomia silikoneja on usein suosituissa hiustenhoitotuotteissa kuten shampoissa, hoitoaineissa ja muotoilutuotteissa. Ne on tehty kvartsista ja silikonista ja niiden päätehtävä on sileyttää hiuksia. Huonossa arvostuksessa olevilla silikoneilla on hyvät ja huonot puolensa. On tärkeää tietää hieman enemmän niistä.

Kuinka silikoni toimii? Kaikki tämän tyyppiset ainesosat tuotteissa luovat suojaavan kerroksen, joka saa aikaan hiussuortuvien sulkeutumisen, joka tekee hiuksista sileät ja pehmeät. Hiusten peseminen esimerkiksi shampoolla, mikä sisältää silikonia helpottaa hiusten harjaamista, ja tekee hiuksista kestävämmät mekaanisia vahinkoja vastaan tai lämpökäsittelyä vastaan. Silikoni myös suojaa haitalliselta UV-säteilyltä.

Joten miksi silikonia pidetään haitallisina hiuksille? Vaikka hiusten laittaminen tuotteilla, joissa on silikonia saa hiukset näyttämään terveemmältä ja kauniimmalta sikälisilikonit toimivat vain pintapuolisesti, eivätkä ne paranna hiusten laatua mitenkään. Tämän takia silikonia sisältäviä tuotteita ei tulisi käyttää liikaa, koska lyhyt silkkisen pehmeä lopputulos ei ole sen arvoista, että kannattaa latistaa hiuksia. Tulee muistaa, että suojaavalla silikonikerroksella on myös haittapuolensa; se ei päästä ravintoaineita imeytymään hiuksiin.

Suurin puute silikoneissa on se, että ne eivät päästä vettä läpi, joten sitä on vaikea saada pois hiuksista. Tulee muistaa, että kun käytät tuotteita jotka sisältävät silikonia hiukset tulee pestä vahvalla shampoolla ja päänahka kannattaa kuoria. Näin vältymme liialta silikonilta ja siltä, että hiukset eivät latistu. Silikonia ei suositella ohuille, heikoille ja katkeileville hiuksille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *